Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Csokis kávéfagyi (paleo)

2014.04.19. 06:27 | pestro | Szólj hozzá!



Nem paleo változatot itt találtok.

Hozzávalók:


2 evőkanál nyílgyökérliszt
1 tojás
3 tasak Coffe Vitalis zöldkávé (vagy 3 teáskanál más instant kávé)
2 evőkanál méz (vagy agávé szirup vagy juharszirup)
1 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)
3 dkg durvára vágott minimum 75 %-os étcsokoládé


A kókusztejet a nyílgyökérliszttel. a kávéval és a tojással nagy lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük a mézet és a vaníliát is. Kihűtjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni (vagy 30-40 percre fagyasztószekrénybe). Innentől a fagylaltgépünk utasításai szerint járunk el. Amikor a fagylaltgépből tartályba szedjük a fagyit, hozzáforgatjuk az étcsokoládét is.

Tipp: ha nincs fagylaltgépünk akkor 2 dolgot tehetünk a jégkristályok kialakulása ellen. Az egyik, hogy a fagylaltalapot fagyasztószekrénybe téve 30 percenként villával, vagy botmixerrel áttörjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük. A másik, hogy a megfagyasztott alapot turmixgépben vagy késes aprítóban törjük át fogyasztás előtt. Minden esetben csak a kész fagylalthoz keverjük hozzá a csokoládét.

Forrás: itt

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.



A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr286308984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fagylalt kávé fagyi csoki méz vanília juharszirup paleo kókusztej. agávészirup nyílgyökérliszt
süti beállítások módosítása