Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Szezámkrémes süti (paleo)

2014.04.12. 05:41 | pestro | Szólj hozzá!



A süteményhez én most kész szezámmagkrémet használtam, de házilag is könnyen elkészíthetitek 20 dkg szezámmagból  és 4-5 evőkanál szezámolajból az itt található recept alapján, amiből ha kicsit többet készítetek akár reggeli kencének is használhatjátok majd.


Hozzávalók:

az alaphoz:
15 dkg magozott datolya
10 dkg őrölt mandula
5 dkg dió

a krémhez:
20 dkg szezámkrém
5 dkg méz (agávészirup, vagy juharszirup)
6 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
1 vaníliarúd kikapart magjai

a csokoládéhoz:
12,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj
1 evőkanál méz (agávészirup, vagy juharszirup)

Ha a datolya nagyon száraz előző este vízbe áztatjuk, ha kellően nedves akkor ezt a lépést elhagyhatjuk. Az alap összes hozzávalóját késes aprítóban, vagy turmixgépben sima egynemű masszává dolgozzuk. Fóliával bélelt 12 x 18 centis edény aljába nyomkodjuk. A krém valamennyi hozzávalóját, szintén késes aprítóban vagy turmixgépben összedolgozzuk. A datolyás rétegre kenjük és 20 percre a fagyasztóba tesszük. Ezalatt elkészítjük a csokoládét, amihez szintén turmixgépben, vagy késes aprítóban kis vagy közepes fokozaton valamennyi hozzávalóját krémesre turmixoljuk. A megdermedt, de nem kemény szezámkrémre kenjük. Hűtőszekrénybe téve megvárjuk amíg a csokoládé is megdermed. 16 szeletre vágjuk és már fogyaszthatjuk is. A süteményt mindig csak közvetlenül a fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, nehogy a benne lévő kókuszolajtól ellágyuljanak a krémek.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr206308987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: dió csoki méz mandula vanília sütés nélkül datolya szezámmag kókuszolaj paleo nyers konyha
süti beállítások módosítása