Hozzávalók:
a kókuszkrémhez:
2 evőkanál
eritrit (
xilit vagy nyírfacukor) (nem paleózoknak cukor)
2 lapzselatin vagy 4 g por zselatin
a gyümökcsös réteghez:
15 dkg eper
30 dkg rebarbara
3-4 evőkanál eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
kevés víz
2 lapzselatin vagy 4 g por zselatin
A kókuszkrémet az édesítővel közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a zselatint és folyamatosan addig keverjük, amíg fel nem oldódik a krémben. A tűzről levéve 3-4 pohárba töltjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük. Ha szükséges kis időre hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A gyümölcsös részhez a megtisztított, darabokra vágott rebarbarát kisebb lábasban, annyi vízzel felöntve, ami éppen ellepi az édesítővel és a vaníliával forrástól számított 3-4 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zselatint és kevergetve addig főzzük tovább, amíg fel nem oldódik. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg. Hozzáforgatjuk a megtisztított feldarabolt epret és a kókuszkrém tetejére töltjük. Hűtőbe téve hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.