Volt már egy nekifutásom kókusztejszínnel, de annyira nem ízlett, hogy érdemesnek tartottam volna a megosztásra. Ez a mostani viszont remekül visszaadja a paleo előtt készült Tiramisu tortám ízvilágát. A receptért köszönetet szeretnék mondani Eff Vének a Paleolit táplálkozás-kompromisszumok nélkül csoportban megosztott remek Tiramisu ötletéért. Ebből indultam ki a torta elkészítésénél. A piskótáról annyit tudni kell, hogy ahogy én készítettem kicsit nedvesebb maradt, mivel kávéval locsoljuk meg így igazán nem zavaró. Ha valaki szárazabb piskótát szeretne a mandulához 1 evőkanálnyi nyílgyökér lisztet keverjen.
Hozzávalók:
a piskótához:
5 tojás
1/2 vaníliarúd
10 dkg finomra darált mandula
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
a krémhez:
20 dkg Totu krém
3 L-es tojás
3 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1/2 vaníliarúd
továbbá:
1 dl főzött kávé
1 teáskanál holland kakaó
AKCIÓ!!! "A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás-Ételek-Webshopban, ahol májusban 5 % kedvezmény jár a blog olvasóinak az alábbi kuponkóddal: DÉWTÜCSÖKBOGÁR -5% amit a megjegyzés rovatba kell beírni"
A totut a totukrémet és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.