Hozzávalók:
60 dkg ToTu (nem paleozóknak rögös túró)
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak sűrű tejföl)
4 tojás
1,5 dl paleolaj vagy olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak étolaj)
1 citrom leve és reszelt héja
továbbá
25 dkg áfonya
A totut a kókuszkrémmel és az édesítő anyaggal turmixgépben, vagy késes darálóban sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a citrom héját és levét. Egyneművé dolgozzuk. Két részre osztjuk a masszát. Az egyik részhez hozzáturmixoljuk az áfonya felét. 24 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük az áfonyás túrót, majd 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve óvatosan rákanalazzuk a fehér részt. Elsimítjuk a tetejét, végül a sütőbe visszatéve további 45-50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe már nem rezeg, amikor megmozgatjuk a formát. Kivesszük és kihűtjük. Amíg hűl is szilárdul a torta. A maradék áfonyával díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.