Hozzávalók:
60 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
50 dkg eper (fagyasztott kiolvasztott is jó)
1 bio citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)
2 dkg por zselatin vagy 12 lap
1/2 dl víz
a díszítéshez:
8-10 eper
A zselatint a vízben kis lángon feloldjuk. Az epret az édesítővel turmixgépben pürésítjük, majd a többi hozzávalót is mellé téve sima, csomómentes krémmé turmixoljuk. 18 centis, oldalán sütőpapírral bélelt tortaformát kirakosgatunk a félbevágott eprekkel. Szépen odatapadnak az oldalához a vágott felületükkel. Ezután megtöltjük az epres túrókrémmel a formát, majd minimum 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Friss eperrel díszítve kínáljuk.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendelésselszállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.