Ismét két süteményt házasítottam össze, a csokis süti tésztáját használtam hozzá -mert a tojáshabos kávé miatt elkezdett felhalmozódni egy nagyobb adag tojásfehérje készlet a fagyasztómban- amit aztán a mogyorókrémes pite feldúsított csokis krémjével töltöttem meg. Azt hiszem legközelebb duplázom a mennyiséget, mert az a 8 szelet ami lett belőle igencsak illékonynak bizonyult. :)
Hozzávalók:
a piskótához:
4 tojás fehérje
14 dkg darált dió
1 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak liszt)
a csokoládékrémhez:
12,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj
4 dkg holland kakaó
4 dkg agávé szirup (méz, juharszirup vagy por eitritol, xilit, nyírfacukor)
1 evőkanál rum (elhagyható)
12,5 dkg főzött tojássárgája rúd
továbbá:
2 evőkanál darált dió
8 fél dióbél
A piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítőt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elkevert diót. sütőpapíros lemezre 25 x 35 centis téglalapot kenünk a masszából, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. 4 egyforma téglalapba vágjuk. A csokoládékrémhez a tojásrúd kivételével valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve, kis vagy közepes fokozaton krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tojásrudat és sima, csomómentes krémmé turmixoljuk. 4 részre osztjuk és betöltjük vele a diós lapokat. A tetejét megszórjuk darált dióval és a fél dióbelekkel díszítjük.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.