Hozzávalók:
az aljához:
15 dkg darált mandula
5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
a gesztenyés réteghez:
50 dkg Totu (nem paleozóknak Philadelphia sajt)
3 tojás
3 tojássárgája
2 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejföl)
15-20 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
25 dkg natúr gesztenyemassza
1/2 dl rum (elhagyható)
1 vaníliarúd kikapart magjai
a díszítéshez:
főtt egész natúr gesztenyeszemek
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 23 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a gesztenyés krémet, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve sima, egynemű masszává dolgozzuk. Rátesszük az elősütött, még meleg alapra. Elsimítjuk a tetejét, majd a sütőbe visszatéve további 50-60 percig sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Főtt gesztenyeszemekkel díszítjük és fogyasztás előtt minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.