Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Túrós zserbó (paleo)

2013.12.15. 10:33 | pestro | Szólj hozzá!



Azon gondolkodtam a minap, hogy milyen érdekes dolog is a konyhaművészet, na nem mintha én művész lennék a konyhában. :) Egy aprócska dolog mivé tud fejlődni ha az ember kicsit megerőlteti a fantáziáját. Ennél a túrós zserbónál is... Mert bármily furcsa is ez egy sós ropogtatni valóból indult el, méghozzá a szezámmagos ropogósból. Amikor az első adag sikerült belőle, eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne az édes változata. Ebből született meg a paleo mézeskalács. Ezt aztán Panna kérésére összeragasztottuk lekvárral, amiből ugye a lekváros mézeskalács lett. Innét már adta magát, hogy túrós zserbót is lehetne készíteni, ezt a vonalat követve. :)

Ehhez a süteményhez a Capriovus KFT termékét a kész ToTu-t, azaz tojásfehérje túrót használtam. Jó szívvel ajánlom a laktóz érzékenyek és a paleo követőinek figyelmébe. Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Ezt sikerült megtudnom: Budapest területén magán személy részére házhoz szállítás nincs, vagy 20.000 Ft nettó esetén 7-15 óráig. Idő meghatározás nélkül a jelzett telefonszámon, lehet rendelni, és a megadott címen átvenni. A paleos boltokban kapható pár termék. Vidéken a járat útvonalon telefon egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel.

Vásárlás, Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

Nyitva: H-P 7-16 óráig. Telefonon leadott rendelés 24-órában átvehető

Hozzávalók:

a Totu krémhez:
50 dkg ToTu
3 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj
1 citrom leve és reszelt héja
5 dkg méz  (eritritol vagy nyírfacukor vagy xilit)
1 vaníliarúd kikapart magjai

a sárga laphoz:
1 tojás
1 evőkanál méz
1 evőkanál eritritol(xilit vagy nyírfacukor)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 csapott teáskanál szódabikarbóna

a lekváros réteghez:
1 evőkanál víz

a barna lapokhoz:
30 dkg szeletelt mandula
2 dkg kókuszliszt
2 dkg holland kakaó
1 tojás
2 evőkanál méz
1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a tetejére:
8 dkg min. 75 %-os étcsokoládé
1,5 dkg kakaóvaj pasztilla vagy por
1 evőkanál kókuszkrém

Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe, vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk. A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő lapokhoz is fel lehet használni) pizzavágóval szabályosra vágtam a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) betettem a formába.) A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk. A barna laphoz a tésztát (ugyanúgy készül, mint a sárga, csak kakaó is kerül bele) ketté vesszük és ugyanúgy nyújtjuk ki és vágjuk szabályosra, mint a sárga lapot, de úgy fektetjük a lekváros rétegre úgy, hogy a papír ezúttal felül legyen (a papírral sokkal könnyebb mozgatni, ide oda rakosgatni a tésztát, gyakorlatilag úgy működik, mint a matrica). A papírt lehúzzuk. A barna lapra rásimítjuk a totus réteget, majd az előző barna laphoz hasonlóan rátesszük az utolsó barna lapot is a tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Ha kihűlt az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat. Rásimítjuk a sütemény tetejére. A kókuszkrémet (minél sűrűbb része legyen) kisebb nylon zacskó sarkába tesszük. Vékony lyukat vágunk a sarkába és a még folyékony csokoládé tetejére szabályos közönként csíkokat húzunk vele. Vékony pengéjű késsel a kókuszkrémmel merőlegesen szintén csíkokat húzunk, így alakítva ki a mintát a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelés előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, szebben lehet majd vágni.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr416309033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csokoládé túró csoki méz citrom mandula kókusz vanília xilit kókuszolaj paleo kakaóvaj eritritol totu cocomas
süti beállítások módosítása