Ehhez a süteményhez a Capriovus KFT termékét a kész ToTu-t, azaz tojásfehérje túrót használtam. Jó szívvel ajánlom a laktóz érzékenyek és a paleo követőinek figyelmébe. Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Ezt sikerült megtudnom: Budapest területén magán személy részére házhoz szállítás nincs, vagy 20.000 Ft nettó esetén 7-15 óráig. Idő meghatározás nélkül a jelzett telefonszámon, lehet rendelni, és a megadott címen átvenni. A paleos boltokban kapható pár termék. Vidéken a járat útvonalon telefon egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel.
Vásárlás, Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
Nyitva: H-P 7-16 óráig. Telefonon leadott rendelés 24-órában átvehető
Hozzávalók:
a piskótához:
5 tojás
5 dkg darált dió
5 dkg darált mák
5-10 dkg eritritol (nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
a ToTus krémhez:
30 dkg kész ToTu (nem paleozóknak túró)
1 citrom reszelt héja és leve
1,5 dl kókuszkrém (cocomas) (nem paleozóknak tejszín)
5-6 evőkanál eritritol (xilit) (nem paleozóknak cukor)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1/5 dl víz
5 dkg min.75 %-os étcsoki lencse vagy apróra vágott étcsokoládé
továbbá:
1-2 teáskanálnyi őrölt eritritol (nyirfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
A piskótához a diót, mákot, eritritolt összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön beleforgatjuk a száraz anyagok keverékét is. Téglalap alakban, sütőpapíros lemezre kenjük, majd 180 fokos sütőben 14 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve tiszta konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, majd még melegen rolád szerűen feltekerjük. Kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, mihez a a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém többi hozzávalóját a csokoládé kivételével késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. A végén hozzáforgatjuk a csokoládét is. A kihűlt piskótát kitekerjük, majd rákenjük a ToTus krémet. Feltekerjük és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálaláskor őrölt eritritolt szórunk rá.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.