Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Aszalt szilvás szaloncukor (paleo)

2013.11.27. 11:23 | pestro | Szólj hozzá!



Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházbólrendelek jó párat.

Hozzávalók:


10 dkg szilvaszirup

a bevonathoz:


Valamennyi hozzávalót késes aprítóba téve egynemű masszává dolgozzuk. Ha úgy érezzük, hogy a massza túl kemény kevés szilva sziruppal lágyíthatjuk, ha túl lágy, akkor gyümölcsliszt hozzáadásával korrigálhatjuk az állagát. Szaloncukornyi adagokat formázunk belőle, majd egy éjszakán át szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva szikkasztjuk. Másnap a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és belemártogatjuk a gyümölcsös szaloncukrokat. Megdermesztjük. Szaloncukros papírba csomagoljuk, amihez selyem vagy krepp papírból a szaloncukroknál háromszor nagyobb téglalapokat vágunk ki. Mindkét végét bevagdossuk cikkcakk ollóval. Beletekerjük a cukorkákat, majd alufóliából kivágott lapokat tekerünk köré. Akár fára is felkerülhetnek, hűtést nem igényel és sokáig eláll.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.




A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr456309044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: szilva gyümölcs karácsony csokoládé aszalt szilva sütés nélkül paleo karácsonyfa dísz gyümölcsliszt
süti beállítások módosítása