Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházbólrendelek jó párat.
Hozzávalók:
25 dkg paleo-gyümölcs lisztkeverék
10 dkg szilvaszirup
10 dkg kimagozott aszalt szilva
a bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé pasztilla
Valamennyi hozzávalót késes aprítóba téve egynemű masszává dolgozzuk. Ha úgy érezzük, hogy a massza túl kemény kevés szilva sziruppal lágyíthatjuk, ha túl lágy, akkor gyümölcsliszt hozzáadásával korrigálhatjuk az állagát. Szaloncukornyi adagokat formázunk belőle, majd egy éjszakán át szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva szikkasztjuk. Másnap a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és belemártogatjuk a gyümölcsös szaloncukrokat. Megdermesztjük. Szaloncukros papírba csomagoljuk, amihez selyem vagy krepp papírból a szaloncukroknál háromszor nagyobb téglalapokat vágunk ki. Mindkét végét bevagdossuk cikkcakk ollóval. Beletekerjük a cukorkákat, majd alufóliából kivágott lapokat tekerünk köré. Akár fára is felkerülhetnek, hűtést nem igényel és sokáig eláll.