Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Táblás paleo csoki (paleo)

2013.11.12. 09:56 | pestro | Szólj hozzá!



Nem én készítettem őket, hanem a majdnem 13 éves lányom, teljesen egyedül. Még csak a konyha közelében sem voltam amíg ott tüsténkedett. :) Azért a 3. tábla után már szóltam neki, hogy talán mára ennyi elég lesz. :) Remek gasztroajándékok lesznek a közelgő Mikulás napra és persze karácsonyra... A csokitábla készítő forma új kütyünk, és a GasztroShopban  lehet megvásárolni.


Hozzávalók táblánként:


10 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé (nem paleozók bármilyen csokoládét használhatnak hozzá, legyen az tej-, ét-, vagy fehér csokoládé)
feltétnek: ízlés szerint török mogyoró, pisztácia, kesudió, mandula, dió stb., illetve aszalt vagy liofilizált gyümölcsök


Az apróra tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a formába töltjük. Óvatosan az asztalhoz ütögetjük, nehogy levegőbuborékok maradjanak a csokiban. Ízlés szerint megszórjuk a fentebb felsorolt feltétekkel. Panna egy mazsolás, egy mazsolás-áfonyás és egy kesudió-törökmogyoró-pisztácia feltéteset készített. A formát hűtőszekrénybe tesszük, amíg a csokoládé meg nem dermed. Akkor jó, ha magától kipattan az egész tábla a formából. Nem érdemes feszegetni, erőltetni a kiszedését, mert könnyen eltörhet, ha elég türelmesek vagyunk kijön az egész tábla minden erőfeszítés nélkül a formából.

A Facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.




A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr176309052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: húsvét karácsony csokoládé mandula mazsola mogyoró kesudió ajándék. gasztro ajándék paleo
süti beállítások módosítása