A nem paleo változatát itt találjátok a pitének. A receptben szereplő mandula- és mogyorókrémet készen is meg lehet vásárolni, de otthon mi magunk is könnyedén elkészíthetjük, csak annyit kell tennünk, hogy 20 dkg előző este beáztatott mandulához, török mogyoróhoz fél deci olvasztott kókuszolajat téve turmixgépben vagy késes aprítóban sima krémmé dolgozzuk.
Hozzávalók:
az alaphoz:
15 dkg darált mandula
5 dkg darált törökmogyoró
5 dkg olvasztott kókuszolaj
a "karamell" réteghez:
15 dkg datolya
10 dkg mandulakrém
a mogyorókrémhez:
5 dl kókuszkrém
2 evőkanál por eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
20 dkg török mogyorókrém
a csokoládéhoz:
12,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj
4 dkg holland kakaó
4 dkg agávé szirup (méz, juharszirup vagy por eitritol, xilit, nyírfacukor)
a díszítéshez:
törökmogyoró
Az alaphoz a mandulát összegyúrjuk a mogyoróval, az édesítővel és a kókuszolajjal. 20 centis pitetálba (nem kell kiolajozni előtte, mert a tészta elég zsiradékot tartalmaz, ahhoz, hogy ne tapadjon az edényhez) nyomkodjuk úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön a tésztából. 160 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Amíg sülfagyasztószekrénybe tesszük a kókuszkrémet, és elkészítjük a "karamell" réteget, amihez a kimagozott datolyát a mandulakrémmel turmixgépben, vagy késes aprítóban sima krémmé dolgozzuk. Egyenletesen rányomkodjuk a pite tésztájára. Erre kerül a mogyorókrém, amihez a jól behűtött kókuszkrémet kemény habbá verjük az édesítővel, majd hozzáforgatjuk a mogyorókrémet. A csokoládékrémhez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve, kis vagy közepes fokozaton krémesre dolgozzuk. Rákenjük a mogyorókrémre. Villával hullámokat húzunk bele. Végül egész török mogyoró szemekkel díszítjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.