Régóta érlelődött már a fejemben -az amúgy nagyon népszerű- szegedi rezgős lepényem paleos változatának gondolata. Ma el is érkezett az idő, hogy a tettek mezejére lépjek. :)
Hozzávalók:
az alaphoz:
10 dkg darált mandula
3 tojássárgája
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
a felső réteghez:
30 dkg Totu
2 dl kókusztej
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 tojás
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
5 dkg nyílgyökérliszt
a tálaláshoz:
1 teáskanál őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
friss gyümölcs vagy cukor nélkül készült lekvár
Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt tűzálló formába nyomkodjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezalatt a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Félretesszük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval turmixgépben, vagy késes aprítóban csomómentes krémmé dolgozzuk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, majd az egészet a mandulás alapra (nem baj ha még meleg) simítjuk. Továbbra is 140 fokon 50-60 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel szórjuk meg, friss gyümölcsből készült pürét vagy cukor nélkül készült lekvárt adunk mellé.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.