Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Szilvalekváros krémes (paleo)

2014.03.27. 09:51 | pestro | Szólj hozzá!



Hozzávalók: 

a sárga lapokhoz:
30 dkg mandula
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a lekváros réteghez:
1-4 evőkanál víz (attól függ, mennyire folyós a lekvár)

a krémhez:
5-8 dkg méz (xilit vagy nyírfacukor vagy eritritol)
1-2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz vagy kókusztej

továbbá:
2 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé

A sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve ketté osztjuk a tésztát, majd egyenként két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő laphoz is fel lehet használni) pizzavágóval szabályosra vágtam a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) betettem a formába.) A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit előzőleg a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk. Rátesszük a másik lapot és 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt átsütjük. Kivesszük kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a vaníliás krémet, amihez az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. A lekváros tésztát félbe vágjuk. Az egyikre rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot, amire aztán a maradék krém kerül. A tetejét finomra őrölt csokoládéval szórjuk meg. A sütemény akkor a legfinomabb, ha fóliával letakarva egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt a tészta magába szívja a lekvár és a krém nedvességét és puhává válik. 

A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr836308996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: szilva csoki méz mandula kókusz vanília lekvár xilit paleo eritritol tojásrúd
süti beállítások módosítása