Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Csokis süti (paleo)

2014.03.24. 13:52 | pestro | Szólj hozzá!



Markánál láttam meg ezt a sütit, és rögtön bele is szerelmesedtem. Azonnal át kellett írnom paleora. :)

Hozzávalók:

a piskótához:
4 tojás fehérje
5 dkg por eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
14 dkg darált dió
1 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak liszt)

a krémhez:
4 tojássárga
2 evőkanál holland kakaópor
10 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg por eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
5 dkg durvára vágott pirított török mogyoró (dió, mandula vagy pisztácia)

a tetején lévő mázhoz:
2 evőkanál  por eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál víz 
5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)

a tetejére:
törökmogyoró (dió, mandula, pisztácia stb.)

A piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítőt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elkevert diót. sütőpapíros lemezre 25 x 35 centis téglalapot kenünk a masszából, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A krémhez a kókuszolajat habosra keverjük az édesítővel. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a kakaót is belekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a durvára vágott török mogyorót is. Rákenjük a piskótára. A mázhoz valamennyi hozzávalóját, kis lángon, habverővel addig keverjük, amíg egyneművé, kissé folyóssá nem válik. Langyosra hűtjük és rákenjük a csokoládékrémre. Tetszőleges darabokra vágjuk és az egész mogyorószemekkel díszítjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr776308997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: dió mogyoró xilit kókuszolaj paleo eritritol nyílgyökérliszt
süti beállítások módosítása