Régóta próbálkoztam már a régi kedvenc kekszünk paleosításával. Eddig eredménytelenül. De most végre sikerült összehoznom. :)
Hozzávalók:
10 dkg kókuszolaj
10 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit)
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 L-es tojás
20 dkg zöldbanán liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg durvára vágott dió
10 dkg durvára vágott minimum 75 %-os étcsokoládé
A kókuszolajat kihabosítjuk az édesítő anyaggal. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel egy-egy percig keverve. Sima masszává dolgozzuk a vaníliával, szódabikarbónával elkevert lisztet, végül hozzáforgatjuk a diót és a csokoládét is. Enyhén banánlisztezett felületen 35 centis rudat formázunk belőle. Fél centis darabokat vágunk a rúdból. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk. Sütőpapíros lemezre téve 175 fokra előmelegített sütőbe téve 12-15 perc alatt megsütjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.