Hozzávalók:
3 tojás
5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
20 dkg mogyorókrém steviával (nem paleozóknak nutella)
1 evőkanál rum
5 dkg étcsokoládé steviával (nem paleozóknak étcsokoládé)
só
továbbá:
15 dkg mogyorókrém steviával (nem paleozóknak nutella)
10 dkg blansírozott törökmogyoró
A héjas mogyorót ledaráljuk. A kókuszolajat kihabosítjuk a mogyorókrémmel. Továbbra is keverve hozzáadjuk a rumot, a tojássárgákat végül a darált mogyorót. Hozzáforgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott, kissé visszahűtött csokoládét is. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A hab harmadával fellazítjuk a mogyorókrémes masszát, majd a maradék habot is óvatosan, hogy össze ne törjön hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába töltjük és 175 percre előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, a tetejére kanalazzuk a mogyorókrémet. A blansírozott mogyorót szárazon megpörköljük és még forrón a krém tetejére halmozzuk. Azonnal tálalhatjuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.