Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Isler (paleo)

2013.12.20. 08:13 | pestro | Szólj hozzá!



A nem paleo változatot, amiből ez a paleo változat készült, fázisfotókkal ide kattintva találjátok meg.


Hozzávalók 15 darabhoz:


10 dkg darált dió
10 dkg hideg, kemény disznózsír
5 dkg hideg, kemény kókuszolaj
5 dkg porrá őrölt eritritol (vagy nyírfacukor vagy xilit)
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt fahéj
csipetnyi só

továbbá:
20 dkg cukormentes ribizli lekvár

a csokoládé bevonathoz:
15 dkg min. 75 %-os étcsokoládé
2 dkg kakaóvaj  pasztilla vagy por

Összekeverjük a gesztenyelisztet, a tápióka port, a darált diót és a sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsiradékokkal. Minimum 20 percre hűtőbe tesszük. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima, fényes felületű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre újból  hűtőszekrénybe tesszük. Egy sütőpapírt enyhén megszórunk  gesztenyeliszttel, vagy tápióka porral. Rátesszük a tésztát, majd egy másik sütőlapot rátéve 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. 5-6 centis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, majd sütőpapíros lemezre téve, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A maradék tésztát összegyúrjuk, ha lágy akkor visszatesszük a hűtőbe és pihentetjük 20 percet. Majd az előbb leírt folyamatot ismételjük, amíg az összes tésztánk el nem fogy. Hagyjuk kihűlni a kisült korongokat, Ribizli lekvárral két-két tésztakorongot összetapasztunk. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A kakaóvajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr336309032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: karácsony dió csokoládé csoki citrom linzer gesztenye lekvár fahéj xilit kókuszolaj paleo kakaóvaj tápióka eritritol
süti beállítások módosítása