A nem paleo változatot, amiből ez a paleo változat készült, fázisfotókkal ide kattintva találjátok meg.
Hozzávalók 15 darabhoz:
10 dkg gesztenyeliszt
10 dkg tápióka por
10 dkg darált dió
10 dkg hideg, kemény disznózsír
5 dkg hideg, kemény kókuszolaj
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt fahéj
csipetnyi só
továbbá:
20 dkg cukormentes ribizli lekvár
a csokoládé bevonathoz:
15 dkg min. 75 %-os étcsokoládé
Összekeverjük a gesztenyelisztet, a tápióka port, a darált diót és a sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsiradékokkal. Minimum 20 percre hűtőbe tesszük. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima, fényes felületű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre újból hűtőszekrénybe tesszük. Egy sütőpapírt enyhén megszórunk gesztenyeliszttel, vagy tápióka porral. Rátesszük a tésztát, majd egy másik sütőlapot rátéve 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. 5-6 centis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, majd sütőpapíros lemezre téve, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A maradék tésztát összegyúrjuk, ha lágy akkor visszatesszük a hűtőbe és pihentetjük 20 percet. Majd az előbb leírt folyamatot ismételjük, amíg az összes tésztánk el nem fogy. Hagyjuk kihűlni a kisült korongokat, Ribizli lekvárral két-két tésztakorongot összetapasztunk. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A kakaóvajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.