Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Gesztenyés szelet (paleo)

2013.12.07. 13:31 | pestro | Szólj hozzá!



Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházból rendelek jó párat.


Hozzávalók:


a tésztához:
5 dkg kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
6 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj
5 cl főzött kávé
1/2 vaníliarúd kikapart magjai

a krémhez:
5 dl kókuszkrém (nem paleozóknak habtejszín)
8-10 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
25 dkg natúr gesztenyemassza
1  vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz
5 gramm zselatinpor, vagy 3 lapzselatin
(esetleg 3 cl rum)

továbbá:
2 dkg reszelt étcsokoládé min. 75 %-os

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, visszatesszük a formába és rákenjük a krémet, amihez a kókuszkrémet 20 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd az édesítő anyaggal kemény habbá verjük. Hozzáforgatjuk a krumplinyomóval áttört gesztenyepürét, a vaníliát, (rumot) valamint a vízben kis lángon feloldott zselatint. Fogyasztás előtt minimum egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr166309037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kávé csokoládé méz gesztenye kókusz vanília piskóta zselatin juharszirup xilit kókuszolaj paleo eritritol agávészirup
süti beállítások módosítása