Régóta keresgéltem már olyan túró gombócot, amit át lehetne írni a paleo étrend igényeinek megfelelőre, de eddig nem bukkantam rá. Az én blogomon lévő kétféle nem paleosítható sem a búzadarával készült rezgős fajta, sem a másik, amit száraz kenyér hasznosítására szoktam régen készíteni. Véletlenül Trinitynél bukkantam rá a megoldásra és bár a kivitelezés jócskán eltér az övétől, a paleo alapanyagok hagyományos anyagoktól való eltérő viselkedése miatt, mégiscsak tőle jött az ihlet. :)
Most is a Capriovus KFT termékét a kész ToTu-t, azaz tojásfehérje túrót használtam. Jó szívvel ajánlom a laktóz érzékenyek és a paleo követőinek figyelmébe. Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Ezt sikerült megtudnom: Budapest területén magán személy részére házhoz szállítás nincs, vagy 20.000 Ft nettó esetén 7-15 óráig. Idő meghatározás nélkül a jelzett telefonszámon, lehet rendelni, és a megadott címen átvenni. A paleos boltokban kapható pár termék. Vidéken a járat útvonalon telefon egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel.
Vásárlás, Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
Nyitva: H-P 7-16 óráig. Telefonon leadott rendelés 24-órában átvehető
Hozzávalók 6 darabhoz:
30 dkg Totu
2 tojás
3 evőkanál eritritol (nyírfacukor)
5-6 dkg zabpehely
1 citrom leve és héja
só
a morzsához:
6 dkg őrölt mandula
a tálaláshoz:
őrölt eritritol (nyírfacukor
őrölt fahéj
1 dl kókuszkrém
1 evőkanál citromlé
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A totut elkeverjük a tojássárgával, ckorral, zabpehellyel, citrom héjjal és lével, valamint a sóval. Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és a hűtőbe tesszük 20 percre pihenni. Ezalatt a zabpehely magába szívja a nedvességet. (ha túl lágynak érezzük a masszát, akkor kevés zabpelyhet adhatunk még hozzá.)Tűzálló tál aljába tesszük a kissé megpirított őrölt mandulát. Belehempergetjük a gombóccá formált túrógolyókat és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt átsütjük. Akkor jó, ha a mandula szép aranybarna színt kap. Tálaláskor fahéjjal elkevert őrölt eritritolt adunk mellé és tejföl helyett citromlével és sóval elkevert kókuszkrémet.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.