Hozzávalók 8 darabhoz:
a palacsintához:
7,5 dkg gesztenyeliszt
2,5 dkg kókuszliszt
2 dl víz
1/2 dl kókuszkrém
2 evőkanál olvasztott zsír (vagy kókuszolaj)
3 tojás
só
a krémhez:
60 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
50 dkg eper (fagyasztott kiolvasztott is jó)
1 bio citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai (elhagyható)
továbbá:
4 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
A palacsintához az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és sima, palacsintatészta sűrűségű masszává dolgozzuk. Felforrósított palacsintasütőbe 1-1 merőkanálnyit téve mindkét oldalán átsütjük. Nekem öntöttvas palacsintasütőm van, ezért nem kellett alá zsiradékot tenni. Hagyományos sütőnél nem árt az első palacsinta előtt kevés zsírral, vagy kókuszolajjal kikenni. A krémhez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve sima masszává dolgozzuk. A palacsintákat 3-4 evőkanálnyi krémmel megkenjük, feltekerjük és olvasztott csokoládéval (amit egy zacskó egyik sarkába kanalazunk, kis lyukat vágunk rá és így tesszük a palacsintára) megspriccelve kínáljuk.
A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.