Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Gesztenyés krémes (paleo)

2014.01.22. 11:34 | pestro | Szólj hozzá!



Három süteményt variáltam össze ebben a krémesben. Alapként a gesztenyés piskóta készült el, amire a krémes szelet tölteléke került megkoronázva a gesztenyés szelet felső két rétegével. A krémeknél érdemes kóstolgatni főleg kezdő paleosoknak, mert előfordulhat, hogy számukra kicsit több édesítőanyag kell majd bele. Ide összegyűjtöttem, hogy mik a tapasztalataim a paleoval.


Hozzávalók:


a gesztenyés piskótához:
10 dkg natúr gesztenyemassza
5 dkg  eritritol, (nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
2 tojás
késhegynyi szódabikarbóna

a vaníliás krémhez: 
a krémhez:
5-8 dkg méz (xilit vagy nyírfacukor vagy eritritol)
1-2 vaníliarúd kikapart magjai
1 dl víz vagy kókusztej

a  gesztenyés krémhez:
5 dl kókuszkrém (nem paleozóknak habtejszín)
8-10 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz
5 gramm zselatinpor, vagy 3 lapzselatin
(esetleg 3 cl rum)

továbbá:
2 dkg reszelt étcsokoládé min. 75 %-os


Kávédarálóban porrá őröljük a mandulát a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk majd a sárgáját a többi tésztához valóval kihabosítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 30 x 20 cm-es formába töltjük. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Rásimítjuk a vaníliás krémet, amihez az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Erre kerül a gesztenyés krém, amihez a kókuszkrémet 20 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd az édesítő anyaggal kemény habbá verjük. Hozzáforgatjuk a krumplinyomóval áttört gesztenyepürét, a vaníliát, (rumot) valamint a vízben kis lángon feloldott zselatint. Fogyasztás előtt minimum egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.

Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Ezt sikerült megtudnom: Budapest területén magán személy részére házhoz szállítás nincs, vagy 20.000 Ft nettó esetén 7-15 óráig. Idő meghatározás nélkül a jelzett telefonszámon, lehet rendelni, és a megadott címen átvenni. A paleos boltokban kapható pár termék. Vidéken a járat útvonalon telefon egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel.

Vásárlás, Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
Nyitva: H-P 7-16 óráig. Telefonon leadott rendelés 24-órában átvehető.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr956309021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gesztenye mandula vanília zselatin xilit paleo eritritol tojásrúd kókusztej.
süti beállítások módosítása