Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Kapucíner (paleo)

2013.12.22. 09:57 | pestro | Szólj hozzá!




Dinánál láttam meg először és azonnal beleszerettem. Gyerekkori kedves emlékek sora tört felszínre a kapucíner láttán. :) Nem volt kérdés, hogy karácsonyra elkészítem majd a paleo változatát. Alapul a paleo marcipánt használtam, kicsit változtatva az elkészítésén.


Hozzávalók:

a marcipánhoz:
20 dkg méz
1 tojásfehérje

továbbá:
5 dkg kókusztejpor
2 dkg instant kávé
1 tasak coffee vitalis zöld kávé

a csokoládéburokhoz:
8 dkg min. 75 %-os étcsokoládé
1 dkg kakaóvaj pasztilla vagy por


A mézet közepes lángon felforraljuk, pár percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a mandulát, majd a tojásfehérjét is. A tűzre visszatéve, folyamatosan kevergetve 2-3 percig tartjuk még ott. Ha van álló konyhai robotgépünk, akkor egyszerű a dolgunk. Beletesszük a masszát és a keverőlapáttal közepes fokozaton 20-30 perc alatt szép sima masszává dolgoztatjuk. Ha nincs ilyenünk, akkor kézzel addig gyúrjuk, amíg szép simává nem válik a massza. Kétfelé osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk (én továbbra is géppel) a kókusztejport, majd a másikhoz a kávékat. A kávésnak elég erős íze van, nem kell megijedni, mert a végeredménynél pont jó lesz az ízek egyensúlya. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A kétféle ízű marcipánt (külön-külön) két sütőpapír közé téve 4-5 mm vékonyra nyújtjuk (igyekezzünk minél szabályosabb téglalapokat kialakítani belőlük). A kávés lapra rátesszük a kókusztejporost. Félbe vágjuk, majd az egyik felet rátesszük a másikra. Nyújtófával óvatosan áthengergetjük, hogy a rétegek összetapadjanak (de már ne nyújtsuk!). 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tetszőleges darabokra vágjuk, majd csokoládéba mártogatjuk, amihez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Végül a tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat. Sütőpapíros lemezre rakosgatva, hűtőbe téve megvárjuk amíg a csokoládé megdermed. 

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr426309031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kávé csokoládé csoki méz marcipán mandula bonbon sütés nélkül paleo kakaóvaj kókusztejpor tojásfehérje hasznosítás
süti beállítások módosítása