Dinánál láttam meg először és azonnal beleszerettem. Gyerekkori kedves emlékek sora tört felszínre a kapucíner láttán. :) Nem volt kérdés, hogy karácsonyra elkészítem majd a paleo változatát. Alapul a paleo marcipánt használtam, kicsit változtatva az elkészítésén.
Hozzávalók:
a marcipánhoz:
20 dkg méz
30 dkg mandulaliszt
1 tojásfehérje
továbbá:
5 dkg kókusztejpor
2 dkg instant kávé
1 tasak coffee vitalis zöld kávé
a csokoládéburokhoz:
8 dkg min. 75 %-os étcsokoládé
A mézet közepes lángon felforraljuk, pár percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a mandulát, majd a tojásfehérjét is. A tűzre visszatéve, folyamatosan kevergetve 2-3 percig tartjuk még ott. Ha van álló konyhai robotgépünk, akkor egyszerű a dolgunk. Beletesszük a masszát és a keverőlapáttal közepes fokozaton 20-30 perc alatt szép sima masszává dolgoztatjuk. Ha nincs ilyenünk, akkor kézzel addig gyúrjuk, amíg szép simává nem válik a massza. Kétfelé osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk (én továbbra is géppel) a kókusztejport, majd a másikhoz a kávékat. A kávésnak elég erős íze van, nem kell megijedni, mert a végeredménynél pont jó lesz az ízek egyensúlya. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A kétféle ízű marcipánt (külön-külön) két sütőpapír közé téve 4-5 mm vékonyra nyújtjuk (igyekezzünk minél szabályosabb téglalapokat kialakítani belőlük). A kávés lapra rátesszük a kókusztejporost. Félbe vágjuk, majd az egyik felet rátesszük a másikra. Nyújtófával óvatosan áthengergetjük, hogy a rétegek összetapadjanak (de már ne nyújtsuk!). 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tetszőleges darabokra vágjuk, majd csokoládéba mártogatjuk, amihez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Végül a tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat. Sütőpapíros lemezre rakosgatva, hűtőbe téve megvárjuk amíg a csokoládé megdermed.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.