Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházbólrendelek jó párat.
Hozzávalók:
30 dkg mandulaliszt
2 dkg kókuszliszt
1 tojás L-es
2 evőkanál méz
2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy spekulatius fűszerkeverék, vagy fahéj, vagy gyömbér) ízés szerint)
a ragasztáshoz:
cukor mentes ribizli vagy sárgabarack lekvár
A mandulalisztet összekeverjük a kókuszliszttel. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kiszúróval mintákat vágunk belőle. A kiszúrót néha érdemes vízbe mártani, akkor nem ragad rá a tészta. A formák felének a közepét is kiszúrjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatva 150 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ebből az adagból 35-40 darab kalács lesz, a kiszúró méretétől függően. Végül még langyosan 2-2 mézeskalácsot összeragasztunk a ribizli lekvárral.
Paleo gingerbread
Ingredients:
30 dkg sliced almonds (or almond flour)
2 dkg shredded coconut (or coconut flour)
1 egg 2 tablespoons honey
1 tablespoon birch sugar (or erythritol) (you can use sugar instead erythritol or birch sugar,if you're not doing paleo)
2-3 tsp gingerbread spice mix
Grind separately the almonds and the shredded coconut in coffee grinder then mix them together.Mix together the eggs, honey and birch sugar and gingerbread spices.Gradually stir in the grinded almond and coconut mixture.Knead the dough briefly until smooth, wrap in clingfim and leave to chill in the fridge for 30 minutes.After chilling,roll the dough out to a 3 mm thickness between two sheets of backing paper.Using cutters, cut out the star shapes.Sometimes dipp the cutter in water so the dough will not stick to it.Place the stars on the baking tray (use baking paper), leaving a gap between them. Bake for 8-10 minutes, on 150C , in a preheated oven.It will be about 35-40 piece cakes from this dough, depending on the size of tyour cutters.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Pinterest: http://www.pinterest.com/pin/245798092136414807/