Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Rigó Jancsi torta (paleo)

2013.11.25. 08:47 | pestro | Szólj hozzá!




Néhány szó elöljáróban a tortához. Panna lányom kérésére készült a 12. születésnapjára. Ő tervezte meg és találta ki a tésztát és a krémet hozzá, nekem csupán megvalósítani kellett. Büszke vagyok rá, mert nagyon jól kombinálta a dolgokat. :)
A tortához érdemes  2 literes cocomast megvásárolni, mert a kettőből jön ki pont egy liternyi jól felverhető hab alap, a maradék pedig jól elhasználható az itt vagy itt található ételekhez.
Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházból rendelek jó párat.
A torta nem paleo változatát itt találjátok meg.


Hozzávalók:


a tésztához:
25 dkg natúr gesztenyemassza
7,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak 1 evőkanál vaníliakivonat)
3 tojás
5 dkg eritritol (xilit)(nem paleozóknak cukor)

a krémhez:
1 liter kókuszkrém (amint írtam fentebb 2 liter cocomasból)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak 1 evőkanál vaníliakivonat)
1 dkg por zselatin vagy 6 lap
1/2 dl víz

a tetejére és a díszítéshez:


A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gesztenyemasszát kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a vaníliát és a tojások sárgáját. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a cukorral fényes, kemény habbá verjük. A harmadával fellazítjuk a gesztenyés masszát, majd a többit óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, hozzáforgatjuk a maradékot is. 25 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet, amihez a 2 literes coocomast 25 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. a kókuszkrém tetejéről leszedjük a nagyon sűrű részt (körülbelül a fele lesz és az alján egy jóval hígabb rész marad majd). Robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a vízben kis lángon felolvasztott zselatint és a folyékony, kissé vissza hűtött csokoládét. Óvatosan összeforgatjuk. A gesztenyés piskótát két lapra vágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortakarikába. 3-4 evőkanálnyi kivételével rátöltjük a krémet. Elsimítjuk rajta és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tetejét, amihez a felolvasztott csokoládét a gesztenyés piskótára kenjük, majd azonnal 16 cikkre (félbe, negyedbe, nyolcadokra, majd tizenhatodokra) vágjuk. Óvatosan rárakosgatjuk cikkenként a torta tetejére. A megmaradt krémmel, 8-as csillagcsőrrel ellátott habzsákkal feldíszítjük a tortát, majd a még meg nem dermedt csokoládéba nyomkodjuk az étcsokoládé pasztillákat is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. A krém nagyon jól megdermed, a torta szépen szeletelhetővé válik.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.




A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr866309045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csokoládé torta csoki gesztenye vanília zselatin xilit kókuszolaj paleo eritritol cocomas
süti beállítások módosítása