Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Pisztáciás csokoládétorta (paleo)

2013.11.15. 14:20 | pestro | Szólj hozzá!



A paleo követőinek úgy gondolom érdemes körülnézni egy kicsit a NOOSTI Kft pisztácia webáruházában, érdekes finomságokkal egészíthetik ki a megszokott étrendet. Ha nagyobb tortát szeretnénk készíteni, akkor a 23 centis formához pont az alább megadott anyaghányad kétszeresét számoljuk.


Hozzávalók:

7,5 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
5 dkg eritritol (xilit) (nem paleozóknak porcukor)
7,5 dkg szobahőmérsékletű kókuszolaj
3 tojás
1 teáskanál citromlé

a mázhoz:
7,5 dkg kókuszkrém (cocomas) (nem paleozóknak tejszín)
7,5 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
8-10 csepp 100%-os tisztaságú narancsolaj

a díszítéshez:
gránátalma, málna vagy más piros gyümölcs


Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Az eritritolt kávédarálóban porrá őröljük. A felét a kókuszolajjal és a pisztácia liszttel simára dolgozzuk, majd keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A tojásfehérjét a citromlével és a maradék eritritollal kemény habbá verjük. A harmadát hozzákeverjük a pisztácia lisztes keverékhez, hogy kellően fellazuljon tőle, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, a maradék tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába töltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Ha kihűlt a tetejét megkenjük csokoládékrémmel, amihez a kókuszkrémet felmelegítjük, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk az apró darabokra tördelt étcsokoládét és a narancsolajat. Végül a piros gyümölcsökkel díszítjük. 

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.


A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr736309050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: pisztácia csokoládé torta csoki málna gránátalma kókuszolaj paleo cocomas narancsolaj
süti beállítások módosítása