Hozzávalók:
7,5 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
5 dkg eritritol (xilit) (nem paleozóknak porcukor)
7,5 dkg pisztácia liszt
7,5 dkg szobahőmérsékletű kókuszolaj
3 tojás
1 teáskanál citromlé
a mázhoz:
7,5 dkg kókuszkrém (cocomas) (nem paleozóknak tejszín)
7,5 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
8-10 csepp 100%-os tisztaságú narancsolaj
a díszítéshez:
gránátalma, málna vagy más piros gyümölcs
Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Az eritritolt kávédarálóban porrá őröljük. A felét a kókuszolajjal és a pisztácia liszttel simára dolgozzuk, majd keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A tojásfehérjét a citromlével és a maradék eritritollal kemény habbá verjük. A harmadát hozzákeverjük a pisztácia lisztes keverékhez, hogy kellően fellazuljon tőle, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, a maradék tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába töltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Ha kihűlt a tetejét megkenjük csokoládékrémmel, amihez a kókuszkrémet felmelegítjük, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk az apró darabokra tördelt étcsokoládét és a narancsolajat. Végül a piros gyümölcsökkel díszítjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.