Friss topikok

Címkék

áfonya (4) agávészirup (12) ajándék. (3) alma (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (4) banán (6) banánliszt (4) barack (1) bonbon (1) citrom (21) citromfű (1) cocomas (10) cseresznye (1) csoki (30) csokoládé (20) datolya (9) datolyaszirup (1) dió (16) eper (10) eritritol (73) fagyi (6) fagyi gép nélkül (3) fagylalt (3) fahéj (3) fánk (1) farsang (1) fekete ribizli liszt (1) füge (1) gasztro ajándék (2) gesztenye (10) gombóc (1) gránátalma (1) gyümölcs (17) gyümölcsalap (1) gyümölcsliszt (2) húsvét (1) juharszirup (9) kakaó (15) kakaóvaj (4) karácsony (7) karácsonyfa dísz (1) kávé (8) keksz (4) kesudió (2) kókusz (35) kókuszolaj (45) kókusztej. (23) kókusztejpor (1) könyv (2) lekvár (7) lenmag (2) linzer (1) liszt mentes (1) mák (6) makadámdióliszt (1) málna (4) mandula (30) marcipán (1) mazsola (5) meggy (1) menta (2) méz (29) mézeskalács fűszer (2) mogyoró (5) muffin (1) napraforgómag (2) nocarb noodle (2) nutella (1) nyers konyha (2) nyílgyökérliszt (17) palacsinta (5) paleo (96) pektin (1) piskóta (7) pisztácia (2) pite (4) puding (2) rebarbara (2) reggeli (1) répa (1) rétes (1) ribizli (1) rum (7) sajttorta (3) sárgabarack (1) sütés nélkül (23) sütőtök (1) szezámmag (3) szilva (3) tápióka (2) tartósítás (1) tészta (1) tojásfehérje hasznosítás (5) tojásrúd (15) tökmag (1) torta (14) totu (38) totu krém (3) totu krém extra (2) túró (16) vanília (51) virág (1) virágszirom (1) xilit (69) zabkorpa (1) zabpehely (2) zselatin (17) Címkefelhő

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szerzők

Epres túrótorta (paleo)

2014.04.26. 09:49 | pestro | Szólj hozzá!



Történt egy kis baki a torta készítésekor. Eredetileg a Banán split teljes anyaghányadából szerettem volna elkészíteni az epres változatot, csak miután elkészült a tortám tésztája jöttem rá, hogy a totum kevés lesz hozzá, ezért kicsit körbefaragtam a tésztát. :) Mondjuk nekem így most jobban is tetszik. :) Szóval, ha valaki a 22 centis változatra vágyik akkor az itt található anyaghányadot vegye figyelembe.


Hozzávalók:


a tésztához:
5 dkg kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
6 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
10 dkg juharszirup (agávészirup, vagy méz, esetleg eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
5 cl főzött kávé
1/2 vaníliarúd kikapart magjai


a krémhez:
35 dkg kész ToTu (nem paleozóknak túró)
1 citrom reszelt héja és leve
1,5 dl kókusztej (nem paleozóknak tejszín)
4-5 evőkanál eritritol (xilit) (nem paleozóknak cukor)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz
15 dkg kis kockára vágott eper

továbbá
5 dkg min.75 %-os étcsokoládé
törökmogyorónyi kókuszolaj
15-18 szem eper


A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 lapba vágjuk. (én itt 18 centis tortakarika méretére vágtam.) Az alsó lapot visszatesszük a formába (én a 18 centisbe), aminek az oldalát sütőpapírral béleljük. Körberakosgatjuk a félbevágott eprekkel (szépen rátapad a papírra). Rátöltjük a túrókrém felét, amihez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém többi hozzávalójával együtt, az eper kivételével késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk a kis kockára vágott epret is. Rátesszük a másik tortalapot, aminek a tetejére kenjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Eperszemekkel díszítjük.  2-3 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. 

A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.





A bejegyzés trackback címe:

https://receptekoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr86308980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kávé csokoládé torta túró méz kókusz eper vanília zselatin juharszirup xilit kókuszolaj paleo totu kókusztej. agávészirup
süti beállítások módosítása